Locatie

Omgeving

Het vakantiehuis nr 49 ( voor max 8 personen) is gelegen in een prachtig residentieel domein "Les Mazets de Camargue" op een boogscheut van het historische centrum van Arles. "Les mazets de Camargue" ligt binnen een nabijgelegen vakantiedomein maar is volledig autonoom (bewaakt door personeel en met een elektrische poort) en heeft een eigen zwembadencomplex. Het domein "Les mazets de Camargue" is volledig omheind. Door middel van een code en/of afstandsbediening (ligt in het vakantiehuis) kan met het domein betreden.


Arles is een stadje met een rijk historisch verleden (de arena, amfitheater, les Alyscamps, de St Trophinekerk, enz...) en zal de bezoeker zeker niet onbewogen laten. De stad is trots dat de kunstschilder Gaugain maar vooral Vincent van Gogh er enkele jaren heeft gewoond en daar zijn belangrijkste werken heeft gerealiseerd.


Van Gogh heeft duidelijk sporen nagelaten op het provinciestadje en dit merkt u meteen bij een stadsbezoek.


Daarenboven ligt Arles aan de voet van de Camargue met zijn prachtige natuur ( opeenvolging van wijngaarden, zonnebloemen, rijstvelden, kanaaltjes en dieren zoals de bekende Camarguepaarden, stieren, flamingo's en deze vlakte strekt zich uit tot les Saintes Maries de la Mer en Aigues Mortes (gelegen aan de Middellandse zee) (ook deze twee stadjes zijn zeker de moeite waard om te bezoeken) (± 30 km). Vanuit Arles kan men nog héél wat andere steden en pittoreske dorpen ontdekken: zoals ondere andere:

Fontvieille (9 km),
St Gilles (10 km),
Les Baux (15 km),
St Rémy de Provence (20 km),
Avignon (± 30 km),
Nimes (40 km)


Niet zo veel verder kan naar de Côte-D'Azur gereden worden: Marseille, Cassis, St-Tropez tot Monaco. Andere mogelijkheden: Mont Ventoux, Orange, Isle-sur-la-Sorgue, Abbaye de Sénanque.


Op woensdag en zaterdag is er in Arles markt en loont een bezoek zeker de moeite. Gedurende het ganse jaar zijn er festiviteiten, vooral in het teken van het paard, de stier, de muziek, fotografie en de rijst.


officieel adres: Chemin de la prairie 474, 13200 Arles ( quartier Fourchon ) Arles is te bereiken met trein en TGV ( goedkope tickets bij vroege reservatie )


Route

met de wagen:

Vanuit Brussel of Lille richting Reims, Dijon, Lyon, Valence, Nimes en uiteindelijk komt U in Arles. In Arles neemt u afrit 6 (Fourchon). Daarna volgt u de wegwijzers van het ziekenhuis (Hôpital Imbert) (er is trouwens maar 1 ziekenhuis). Voorbij het ziekenhuis volgt u de wegwijzer "Le Village Camarguais" en dan komt u aan het domein. afstand Brussel-Arles : ± 1000 km.

met de trein:

Vanuit Brussel-Zuid of Lille kunt u met de TGV naar Avignon of Nimes rijden, daarna onmiddellijke aansluitingen naar Arles per bus of trein. In Avignon, Nimes of Arles is er mogelijkheid om een wagen te huren. Bij vroege reservatie TGV zijn de biljetten beduidend goedkoper.

Met het vliegtuig:

Ryan-air tot Nimes (+ mogelijkheid huren wagen) zéér goedkope biljetten bij vroege reservatie. Het vliegveld bevindt zich op ± 15 km van Arles.